6 Aralık 2008 Cumartesi

Öss Sınavına Uyumadan Nasıl Hazırlanilir?

Bir çok öğrenci ders çalışırken uykusunun geldiğinden yakınmaktadır. Yakınan öğrencilerden genel çerçevede baktığımızda plan ve program dahilinde çalışan öğrenciler değildir. Diğer taraftan sürekli olarak ders çalışan öğrencilerde uyku problemindende yakınmaktadırlar

Ders Çalışirken Uyku Neden Gelir?

- Aslından bu sorunun cevabı çok basittir. Biz anlamadık sölede bilelim gibi bi tavır aldığınız sölüyorum; benim birkaç günlük sorgulamam ve özeleştiri yapmam dolayısıyla uyku probleminin, ders çalışan bireyin; sadece kitap ve defterden göz gezdirerek, hiç yorum yapmayarak, sessiz düşündüğünden uyku salğılayan hormonların pimini çekmiş olur.


Bu Problemi Nasıl Yeneriz?

- Uyku genel olrak bütün bireylerin öenmli bir fizyolojik bir ihtiyaçtır. Fakat bu fizyolojik ihtiyaç abartılınca insanda tembellik hormonları salgılanır ve gün içerisinde sürekli olarak esner uykusu gelir .

-Öğrenciler açısından; ders çalışırken sadece gözleriyle değil, yorum yaparak, gerektiğinde kendiyle konuşarak bir nebze bu problemi ortadan kaldırabilir. Tabiî ki bir anda hemen olucak bir şey değildir. Bu problemi yenmek biraz zaman alıcaktır fakat gerçekten çokda işe yarıcaktır!.

Hiç yorum yok:

 

Desing: Blogger - Developer: Gologlama